5 съвета срещу целулит

Целулитът е сред най- честите женски проблеми. Това е натрупване на мастна тъкан в определени зони по тялото, най- вече крака и дупе. Задържат се течности и мазнини в тези зони. Клетките се деформират и така се образува целулита.

celulit-saveti

С наближаването на топлия сезон, все по- често мислим за проблема си с целулита. Трябва да вземем незабавни мерки. Изисква се хранителен режим и упражнения. Но най- вече, трябва да сме последователни и упорити.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

1. Физически упражнения. За да избегнете появата на целулита или за да го намалите, трябва да извършвате всеки ден физическа дейност като ходене, тичане, плуване, упражнения за тонизиране. Последното е особено важно, защото когато изхвърлим излишните течности, кожата увисва. Старайте се да си движите възможно най- много, както и да правите редовно упражнения.

2. Здравословно хранене. Избягвайте излишните мазнини, рафинираното брашно, алкохол и захар. Внимавайте и с kakvo-e-dietaяденето на плодове – само два пъти на ден, защото захарта в тях може да допринесе за появата на целулита.

3. Правете си масажи. Винаги ги правете с кръгообразни движения отдолу нагоре. Добре е масажът да се прави сутрин, защото така имате време през деня да изхвърлите мазнината, която се е освободила след него.

4. Ексфолиране. Поне два пъти в седмицата си ексфолирайте краката дълбоко. Трябва да изхвърлите мъртвите клетки, за да се освободят останалите. Използвайте и антицелулитни продукти.

5. Хидратиране. Много е важно да пиете поне 2 литра вода на ден. Това е изключително важно, за да се справите с целулита.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *