5 рецепти с лимон за по- красиви коса и кожа

limoni

Лимонът е цитрус, който има не само полезни свойства за здравето, но също и за външния ни вид. Ето как можете да го използвате, за да имате по- красиви кожа и коса:

1. Ексфолиант за устни. Сухите устни са доста неприятни. За да се справите с проблема, може да им слагате малко лимонов сок преди лягане. След няколко дни вече ще са много по- хидратирани и напълно свободни от мъртви клетки.

2. Изсветлява кожата. Богати са на витамин С и цитрусова киселина, боради което правят кожата по- светла и блестяща. Ако имате петна, сложете малко лимонов сок върху памук и малко по малко ще избледнеят.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

limon-koja

3. Прави ноктите по- здрави. Ако дълго време сте носили лак, смесете малко зехтин и лимонов сок и потопете пръстите си вътре. Това е добра практика, когато са изсъхнали и чупливи. Премахва и жълтия оттенък.

4 Изсветлява косата. Ако имате руса коса и искате още да я изсветлите, сложете малко лимонов сок върху косата си и седнете на слънце. Лимонът помага и срещу пърхот.

5. Прави мишниците по- красиви. Лимонът е много полезен за кожата на мишниците. Цитрусовата киселина елиминира бактериите, които причиняват лоша миризма. Ако искате да изсветлите кожата си под мишниците смесете малко лимонов сок и мед. Нанесете върху цялата повърхност. Оставете да действа 1 час и после измийте с хладка вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *