5 начина, за да контролираме обилното окосмение

okosmenie

Между 25% и 35% от жените имат обилно окосмение. То си личи най- вече на лицето в зоната над горната устна, както и под корема. Това е травма за всяка жена, която има такъв проблем: срам, неудобство, ниско самочувствие.

Това състояние е известно като хирзутизъм. Характеризира се с появата на дебели и тъмни косми на различни места по тялото, като устни, брадичка, гърди, корем, гръб и пр.

Предлагаме ви 5 метода, които могат да ви помогнат да се справите с нежеланото окосмение:

1. Електролиза. При тази процедура се използва топлина за разрушаване на космените фоликули и трябва да се прави всяка седмица. Подходяща е за всеки тип кожа и окосмение. Неудобството е, че порите се разширяват.

2. Лазерна депилация. Препоръчва се най- вече за жени със светла кожа, защото при тъмна кожа могат да се появят петна или да се загуби пигментация. Необходими са между 6 и 8 сесии, за да се намали с 80% окосмението. Ако искате да се подложите на процедурата, потърсете квалифициран дерматолог, тъй като този тип депилация могат да се използват само за определени части на тялото. Ако не се направи правилно, кожата се раздразва и става на пъпки.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilatsiya-litse

3. Депилация с кола маска. При нея появата на космите се забавя между една и три седмици. Може обаче кожата да се раздразни, така че внимавайте, най- вече с поддръжката след депилацията.

4. Бръснене. Зоните с обилно окосмения трябва да се бръснат всеки ден. В някои случаи дори по два пъти дневно, тъй като космите растат повече през нощта.

5. Избелване. Някои жени прикриват окосмението си като го избелват. Това трябва да се прави всяка седмица или на две седмици. Само внимавайте пероксида да се дразни кожата ви.
При поява на обилно окосмение, задължително потърсете консултация с лекар, защото може да се дължи на здравословен проблем.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *