4 рецепти за кожа с яйце

yaitse-retsepti

Яйцето е сред най- разпространените източници на протеини в храненето ни. Но веществата, които съдържа, го правят много полезно и за външния ни вид, особено по отношение на грижата за косата и кожата.

Протеините помагат за възстановяването на тъканите, поддържат кожата хидратирана и еластична, правят я по- млада.

1. Тоник за лице. Белтъкът притежава свойства, които тонизират и правят по- красива, като елимират нечистотиите, които се натрупват в порите.

Как се използва? Разбийте белтъка на сняг, после нанесете с четка по цялото лице, като избягвате околоочието. След 20 минути, когато засъхне, отстранете с малко хладка вода.

2. Намалява торбичките под очите. Подуването под очите състарява лицето, прави външния вид болнав и посърнал. Белтъкът може да ви е много полезен при този случай.

С помощта на малко памук нанесете фин слой на засегнатите зони и оставете да действа 10 минути преди плакнене.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

lice-krasota

3. Маска за мазна кожа. Излишната мазнина по кожата не е естетична и може да причини акне. За да почистите кожата в дълбочина, най- вече порите, белтъкът е много добро средство за регулиране на естественото рН и намалява излишния себум.

Как се приготвя? Смесете белтък с 3 лъжици брашно от овес и нанесете по цялото лице, шията и деколтето.

4. Маска за суха кожа. Тъй като е източник на мастни киселини и витамини, жълтъкът е много подходящ за хора със суха кожа.

Как се приготвя? Смесете жълтъка с лъжичка зехтин и лимонов сок. Нанесете по цялото лице и деколтето и оставете да действа 15 минути.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *