4 натурални антисептика за вашата кожа

litse

Един от начините да избягваме инфекции и да третираме малки ранички по лицето е като използваме натурални антисептици. Те имат силно действие, което ще ви помогне да се справите с проблема.

ЧЕСЪН

Това е най- силният антисептик, който съществува. Помага срещу инфекции от всякакъв род. Консумацията на чесън се препоръчва при дихателни инфекции и за третиране на рани, гъбички на ноктите, както и различни кожни инфекции.

ЛУК

Също много силен антисептик. Помага срещу различни вируси, бактерии и гъбички. Може да се използва по различни начини, за да се предпазим от инфекция на кожата. Нанесете директно върху проблемната зона парче лук, като може да е сурово, печено или варено. Първо ще усетите леко парене, но резултатите са много ефективни.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

onion (2)

ЛАВАНДУЛА

Има релаксиращо действие в моментите на стрес и напрежение. Малко известно е обаче, че и лавандулата има силно противовъзпалително действие. Може да използвате етерично масло или отвара. Нанесете директно върху засегнатата кожа.

МОРКОВИ

Богати са на антиоксиданти. Морковите имат много свойства, полезни за кожата. Ефективни са при дезинфекция на рани и предпазване от инфекция. Пригответе паста от варени моркови и нанесете директно върху засегнатата зона.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *