3 рецепти за отстраняване на нежеланото окосмение по лицето

kosmi-lice

След 35- годишна възраст по брадичката, над горната устна и по бузите започват да се появяват нежелани косъмчета. Но не се притеснявайте, независимо дали сте на тази възраст или не, има различни начини за справяне с нежеланото окосмение.

Един от най- лесните и ефикасни начини е чрез кола маска, тъй като премахва космите от корен, а кожата остава гладка и мека. Освен това, тази техника ни осигурява няколко седмици спокойствие.

За да се депилираме правилно с кола маска, косъмът трябва да е достатъчно дълъг, за да може да се залепи за него продукта. Преди това кожата трябва да е измита и подсушена. Накрая нанесете малко крем с алое вера, за да се успокои зачервяването.

Ако сте почитатели на напълно натуралната козметика, има някои рецепти, които също са доста ефективни. Но помнете, че тъй като са естествени инхибитори на растежа на косъма, действат по- бавно.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kurkuma

1. Куркума и зехтин. Куркумата има антибактериални и противовъзпалителни свойства. Смесете ½ лъжичка куркума с вода и зехтин, за да получите паста. Нанесете в зоната на лицето, която искате да третирате, оставете да престои 20 минути или докато изсъхне. Измийте с хладка вода.

2. Ечемик и прясно мляко. Смесете 1 лъжица ечемик на прах, прясно мляко и лимонов сок. Тази формула спира растежа на космите. Нанасяйте маската върху лицето си три пъти седмично.

3. Пийте чай от мента. По две чаши чай от мента на ден, пет дни в седмицата. Така ще понижите нивата на тестостерона в кръвта, хормонът, който причинява растежа на космите.

Ако проблемът с космите е по- сериозен, обърнете се към лекар специалист, за да се провери дали не е на хормонално ниво. Може да се дължи на завишено ниво на андрогените.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *