Топ съвети за хубава и нежна кожа

Прочетете следващите естествени и лесни за приложение съвети, които до голяма степен ще ви гарантират хубава кожа.

„Био Код“ срещу целулит и стрии

грижи за кожата

Почистване

Измиването на лицето със студена вода носи много повече ползи от това, просто да се разсъниш. Започвайте деня с добро почистване, за да отстраните мъртвите кожни клетки, които слепват по кожата и ви карат за изглеждате посърнали.

Овлажняване

Използването на качествен лоисон след почиствате трябва да се превърне в навик. След като се измиете нанесете овлажняващ крем, докато кожата все още е леко влажна. По – голямата част от продуктите са на маслена основа и работят добре в повечето случаи. Задължителни са за хора със суха или лющеща се кожа. Ако вашата е мазна – потърсете продукт на водна основа.

Хидратация

Подходящият лосион за овлажняване е само половината от нужното за добра хидратация. Кожата се нуждае и от „вътрешна” влага, която следва да си набавяте с водата (поне по 8 чаши на ден). Също така дръжте под око алкохола и кофеина които поглъщате, тъй като и двете водят до дехидратация.

Превенция на блъктите

Ако искате да запазите добрия си вид до дълбока старост, трябва да вземете мерки още докато сте млади. Перфектната идея е да консумирате достатъчно витамин А (може да го срещнете и като ретинол), който оказва благотворно влияние върху състоянието на кожата. Добре е да се снабдите и с подобен крем, който ежедневно да нанасяте.

Не прекалявайте със захарта

Във всяка статия на тема здраве захарта се споменава като един от най – големите ни врагове. Така е и с човешката кожа, тъй като диетите с високо съдържание на захар причиняват възпаление, което може да доведе и до неприятен обрив. Сладки, торти, понички и безалкохолни напитки са отявлените престъпници, които лесно може да избегнете. Бъдете внимателни с привидно здравословните храни (подсладено мляко с плодове, многозърнести храни, сосове и енергийни напитки), които в почти всички случаи са нищо повече от захарни бомби.

Без много слънце

Въпреки че е прекрасно да се печете на плажа по цял ден, нищо не разваля толкова кожата, колкото изпепеляващите слънчеви лъчи. Вредните лъчения ускоряват процеса на стареене, забавят производството на колаген и растежа на клетките, кожата губи своята еластичност.

Сън

Препоръчителната продължителност на съня е 7-8 часа за денонощие. През времето за почивка на клетките се осигурява възможност да се реставрират от пораженията през деня. А за кожата това значи, че ще може да заглади бръчките и да потисне разпространението на обриви. И не си мислете, че като спите до 14:00 часа в неделя, ще можете да компенсирате пропуските от останалите дни.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *