Натурални рецепти за избелване на кожата

Понякога кожата на подмишниците потъмнява неочаквано и създава излишни притеснения. Често това се случва заради използването на нискокачествени козметични продукти като дезодоранти или кремове, обилно изпотяване и т. н.

Лосион за тотално обезкосмяване „Естетика”

рецепти за избелване на кожата

Ако проблемът идва заради изпотяването, бихте могли да си помогнете като не носите тесни дрехи. Внимавайте и какви дезодоранти използвате, защото някои специално на вас може да не ви влияят добре и да предизвикат алергична реакция. Ето и няколко съвета за естествено избелване на потъмнели подмишници.

  1. Вземете прясно изцеден лимонов сок и захар, смесете ги. Нанесете върху потъмнелите зони, оставете да престои 15 минути и след това измийте. Третирайте ежедневно в продължение на две седмици.
  2. Сок от картофи също може да свърши чудесна работа. Просто смелете един – два картофа и отделете течността, нанесете върху засегнатите области. Курсът също продължава две седмици, след които се очаква да забележите промени в кожата.
  3. Друга естествена рецепта за потъмнели подмишници се изпълнява чрез смесването на равни количества пресен сок от зелени лимони, глицерин и розова вода. Разбъркайте хубаво и масажирайте проблемните зони. Останете с балсама цялата нощ и се измийте на следващата сутрин. Резултат трябва да се забележи след няколко дни.
  4. Направете паста от обикновена сода за хляб и вода. След баня нанесете върху подмишниците, докато още са влажни. Оставете да изсъхне и изплакнете с топла вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *