Куркума за нежна кожа

Куркумата е изключително популярна в Южна Азия и в частност в Индия. Вълшебните свойства на тази билка са познати на лечителите от лекове, широко използвана като сигурно средство за здрави стави и сухожилия, срещу проблеми с черния дроб и жлъчката, дори за превенция на рак.

куркума

Много рецепти от древната наука на Аюрведа препоръчват редовното използване на куркума, независимо дали като готварска подправка или билка. Особено известно е т. н. златно мляко, което се приготвя от смлените корени на растението и служи за лечение при проблеми със ставите.

Корените на куркумата се използват навсякъде. Съвременната наука обяснява полезните ѝ свойства с богатото съдържание на полезни мастни киселини (цели 5 %) и цяла поредица от други благоприятни за здравето вещества. Може да я добавите безпроблемно към почти всяко едно ястие с ориз, пресни зеленчуци, яйца и месо. Не на последно място, маска с тази билка е полезна за кожата и я предпазва от състаряване.

Маска с куркума за подмладяване на кожата

Индийските жени използват маска с куркума за гладка и нежна кожа от векове. Категорични са, че билката има лековито и почистващо въздействие върху най – горния слой на тялото. Достатъчно е да разбъркате 2 супени лъжици с прясно разбита сметана, докато стане като гъста каша. Нанася се обилно върху кожата и се изчаква 20 минути. Изплаква се с хладка вода.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *