Зимни грижи за кожата

Да намериш правилните методи за предпазване на кожата от студа и брулещия зимен вятър съвсем не е лесно. Това може да зависи от типа на кожа, начина на живот, на хранене и още много други фактори. Ето някои основни съвети, които ще са ви от полза при всякакви случаи.

„Био Код“ срещу целулит и стрии

грижи за кожата през зимата

При светла кожа

Хората със светла кожа имат по – малко пигмент и по – малко естествена защита срещу слънчевите ултравиолетови лъчи. И докато повечето от тях се предпазват със слънцезащитен крем през лятото, малцина знаят, че същото мазило може да свърши добра работа и в студения сезон.

„Дори и през зимата, лицето пак е изложено на вредните влияния. Препоръчително е целогодишно да се използва овлажнител с вградена защита срещу UV влиянията. Това предпазва не само от рак, но и забавя появата на бръчки, както и другите признаци на стареене”, споделя доцент Крис Адигън от катедрата по дерматология в Ню Йорк.

Ако имате лунички

При тях с пълна сила важи правилото за хората със светла кожа – да използват крем за защита. Експерти разкриват, че луничките играят не само естетическа роля, но и увеличават шанса от поява на различни медицински състояния. Обичайно те избледняват през зимата и изглеждат по – тъмни през лятото, но това не значи, че не трябва да се защитите подобаващо.

Съвети за хората с тъмна кожа

Повече пигмент в кожата би могло да означава и по – голяма защита от слънцето. Но това съвсем не значи, че се богопомазани и за вас не съществува риск. Ако не полагате съответните старания, има вероятност да получите дългосрочни раздразнения като акне или сухи петна, следствие на пост – възпалителна хиперпигментация.

За хората с мургава и тъмна кожа не е препоръчително да използват избелващи кремове, които често дразнят и предизвикват обриви. За сметка на това трябва да се грижат за хидратацията, което може да се постигне с качествен лосион.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *