Здравословна диета за нежна кожа

Знаете ли, че вашата диета за отслабване би могла да помогне на кожата ви да изглежда по – млада и натурална? Ако не тогава трябва да научите, че храната оказва огромно влияние не само върху силуета, но и въобще върху начина по който изглеждате. За да се предпазите от нежелани дефекти по кожата, включете в менюто си следващите седем храни:

„Био Код” за кожа нежна като кадифе

за нежна кожаОкеанска риба

Яденето на риба зарежда тялото с биотин и другите витамини от В групата, които отговарят за състоянието на кожата, мускулите и работата на мозъка. Недостигът на биотин лесно може да предизвика зачервяване и лющене по лицето, нещо което никой не иска.

Семена от чиа

Дължат благотворното си действие отново на Омега-3 мастните киселини. Те поддържат доброто състояние на клетъчните мембрани, защитават кожата и задържат влагата в нея. Освен ядки от чия, сходни функции имат и орехите.

Сладки картофи

Имат в себе си много вода и други вещества, които поддържат кожните клетки активно хидратирани. Особено полезни са цветните зеленчуци, които са пълни с витамин А – сладки моркови, спанак, картофи.

Бадеми

Полезни заради наличието на растителни протеини и витамин Е, помагат за поддържане на здрава кожа. Въпреки че яденето на ядки не е в състояние да замени действието на слънцезащитния крем, витамин Е предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи.

Слънчогледови семена

Тези мънички семчици също са отличен източник на витамин Е, предпазват кожата от влиянието на свободните радикали от околната среда и тялото. Всички знаем, че излишъкът от свободни радикали може да навреди не само на кожата, но и на здравето въобще.

Сложни въглехидрати

Сменете белите брашна и белият ориз с пълнозърнести изделия, тъй като преработените храни увеличават в пъти риска от възпаление и акне. Яжте ечемик, боб, леща, кафяв ориз, пълнозърнест хляб.

Портокалов сок

Портокалите и въобще всички цитрусови плодове са богати на витамин С, който е известен като най – силния антиоксидант за защита на цялото тяло от увреждане. С също така допринася и за производството на колаген, който е основен структурен протеин и супер важен за състоянието на кожата.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *