Вредно ли е да спиш с грим?

Много млади жени си задават въпроса вредно ли е да се спи с грим и подобна практика създава ли опасност от увреждане на кожата. Краткият отговор е ясен и категоричен: да, вредно е.

За кожа нежна като кадифе „Био Код“ – Премахва стриите и заличава целулита

грим

Едно изследване от последното лято разкри, че около 35% от жените спят с грим най – малко два пъти в седмицата. А това е много вредно, защото мазилата могат да запушат порите и мастните жлези, което да доведе до изключително тежки поражения.

„Когато гримът остава, той може да повлияе на порите и да ги накара да изглеждат по – големи. Също така влияе и върху нивата на колаген в кожата, които така или иначе намаляват с напредване на възрастта. В крайна сметка бъдете уверени, че порите така или иначе няма да се върнат към първоначалния си размер, след като сте ги увредили един път”, казва американският дерматолог Майкъл Грос.

Експертът разкрива още, че това не е единственото негативно следствие от мързела да почистите лицето си. Прескачането на това „задължение” също така може да причини възпаление, което да генерира свободни радикали и да доведе до тотален срив в нивата на колагена (нещото което прави кожата нежна и еластична). В крайна сметка ще се стигне до по – бързо състаряване на кожата, което е истински ужас и кошмар за всяка жена.

Грос дава и практически съвети. Ако сте твърде изморени да отидете до мивката, най – лесният начин да махнете грима е с мокри кърпички, дори след като вече сте се паркирали в леглото. Активните вещества в тях ще заличат всеки остатък от козметичните препарати и ще ви спасят от досадни кожни проблеми. Но най – добро от всичко си остава измиването с мек сапун и хладка вода.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *