Защо яйцето е полезно за косата ни

Яйцето е изключително полезно за тялото и здравето ни. Затова е сред най- консумираните храни по света. Освен чрез ядене, има и други начини да се възползваме от свойствата му.

yaice

ЯЙЦЕ ЗА ПРОЦЕДУРИ НА КОСАТА

Както знаем, яйцата са богати на протеини, които правят космените фоликули по- здрави, като предпазват косъма от чупене. Не случайно фризьорките препоръчват да използваме яйцето в различни процедури за косата ни.

Протеинът на суровото яйце действа на косата като балсам, още с първото нанасяне ще усетите разликата. Ще върне блясъка и мекотата на косата ви.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЯЙЦЕТО НА КОСАТА?

Нищо по- лесно от това. Само трябва да разбиете хубаво яйцето, все едно, че ще правите омлет. maska-s-yaiceПосле нанасяте сместа по косата и скалпа, може да направите и лек масаж.

После трябва да изчакате 15 минути, за да подейства яйцето. След това ще видите, че косата ви е по- блестяща и меса, изпълнена с живот. След като минат 15- те минути, трябва да се измиете със студена вода.

Не трябва да използвате гореща вода, за да премахнете яйцето. Това само уврежда косата, защото горещата вода сварява яйцето и няма да може да подейства.

След това вече се измивате с шампоан. Тази процедура може да я правите веднъж в седмицата. Така косата ви ще е винаги хидратирана, жива и подхранена. Много евтин начин да имате прекрасна коса.

Ако косата ви е от смесен тип, може да добавите кисело мляко към яйцето. Отмиването отново става със студена вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *