Защо ни сърби главата? Възможни причини:

sarbej-kosa

На кого ли не му се е случвало? Скалпът може да ви сърби но няколко причини. Открийте коя е тя:

1. Пърхот. Това е най- честата причина. Причинява се от бързия растеж на бактерия, която обикновено обитава скалпа. Заради химическите промени в тялото, бактерията расте много повече от нормалното и се храни с мъртвите клетки и естествените мазнини, като така провокира лющене и сърбеж.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Алергия към продукти за коса. Друга честа причина е алергична реакция към някой продукт за коса, като лак, гел, аерозол. Ако и при вас е така, спрете да използвате продукта.

koja-na-glavata-1

3. Постоянно химическо третиране. Много жени често посещават фризьорския салон, за да се боядисват или за да си правят терапии с кератин. Това засяга скалпа, като го прави по- сух или го дразни.

4. Много сешоар. Ежедневната употреба на сешоар причинява сърбеж по главата. Излишната топлина изсушава кожата и я кара да сърби, затова ако не можете да избегнете сашоара, поне не го използвайте с много горещ въздух.

5. Фактори на околната среда. Както винаги, слънцето или студа могат да увредят косата. През зимата скалпът обикновено изсъхва. Същото става и през лятото, което предизвиква раздразнение и сърбеж.

6. Медицинска причина. Има някои заболявания, които водят до сърбеж на кожата на главата, например псориазис. Обърнете се към лекар – дерматолог.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *