Защо косата не расте

Ако искате да имате дълга коса, а не можете да го постигнете, не се притеснявайте. Трябва да обърнете внимание на връхчетата. Те са най- старата част на косата и най- крехката. Въпреки че всяка коса расте, дължината не е присъща на всяка коса. Ако искате дълга и блестяща коса, трябва да научим причините, поради които не расте.

kosata-ne-raste

НЕ СТЕ ВНИМАТЕЛНИ

Понякога в бързината или защото не си даваме сметка, не третираме косата с необходимото внимание. Но ако искате здрава и дълга коса, трябва да бъдете по- концентрирани в грижите. Избягвайте да я търкате много след баня или да се решите много грубо. Обръщайте внимание на начина, по който се отнасяте с косата, и ще разберете защо не може да стане дълга.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

КОСАТА Е СУХА

Поддържането на косата хидратирана, намалява вредите. Водата е най- добрият хидратант, затова използвайте продукти на основата на вода. За да се уверите, че косата е правилно хидратирана, обърнете внимание на връхчетата, kosa-lukкогато нанасяте продукта.

ПОДЛАГАТЕ Я НА ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ

Топлината прави косата тънка и чуплива, затова такива уреди трябва да се използват внимателно и да избягвате топлината. Увреждането на косата с топлина може да стане не само с уред като пресата или сешоара. А процесът трудно се преобръща.

НЕ ЗАЩИТАВАТЕ КОСАТА

За да може косата да расте здрава и да е дълга, трябва да се грижите са нея адекватно. Не само от топлинните уреди, но и от климата. Винаги предпазвайте косата си от слънцето с шапка и спете на сатенена възглавница, за да задържите хидратацията на връхчетата и избягвайте косопада.

ВРЪХЧЕТАТА НЕ СА ЗАПЕЧАТАНИ

Щом веднъж сте хидратирали косата, трябва да го задържите. Затова трябва да запечате връхчетата с масло. И трябва да положите допълнителни грижи за тях, тъй като са най- тънката част от косата. За да затворите връхчетата, трябва да използвате натурални масла като кокосово масло, зехтин и масло от ший.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *