Защо бирата е полезна за косата

bira

Как бирата действа на косата
Ако се вгледате внимателно в списанията за красота, ще откриете много рецепти и съвети за измиване на косата. Една от известните съставки е бирата. Протеинът на малца и хмела в бирата защитават и възстановяват косата, като я правят мека и блестяща. Има „за“ и „против“ по въпроса дали бирата наистина е здравословна за косата. Но привържениците на естественото, потвърждават, че действа положително върху косата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Бирата като балсам
Има различни рецепти, в които бирата се използва като балсам. В една от тях се прави следната смес – 1 ч.л. масло от жожоба и 250 грама топла бира. Измийте косата, както обикновено, и добре изплакнете. Сложете сместа на косата си. Масажирайте, оставете да престои няколко минути и после измийте с хладка вода.

Бирата като фиксиращ лосион
Бирата нанесена на косата преди да се срешете, действа като фиксиращ лосион, като създава bira-kosaпокритие върху косъма. Нанесете я след шампоана, но преди да се изсушите. Срешете се както обикновено.

Бирата като шампоан
Лесен е за приготвяне. Започнете с лек шампоан. Сипете 250 грама от него в пластмасовата бутилка. Стоплете 375 грама бира в тенджера. Нека да заври стоплете, докато бирата се намали до 60 мл. Изстудете бирата и я добавете към шампоана. Разбъркайте енергично. Използвайте малка част, за да измиете косата си. Дръжте шампоана в хладилника.

Съвети за здрава коса
Бирата ще възстанови косата и ще я направи жизнена, но здравословното хранене е най- важното за косата. Пиенето на вода също е много важно. Яжте протеини, за да имате силна коса и да се предпазите от цъфтящите връхчета.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *