Вреден ли е лакът за коса?

kosa-lak

Фиксират, моделират, без съмнение един от най- използваните продукти за коса.

Какво бихме правили без лака и останалите фиксиращи продукти? Трябва да признаем, че винаги е изкушаващо да ги използваме, когато са ни под ръка. Няма празник без да използваме лак.

Това, което не знаете е, че крие някои неприятни тайни. Едва ли ви са иска да ги разкривате, но няма как.

Боята за коса и другата козметика може да причини доста неприятни неща на скалпа. Разликата между добрия и лошия лак е в съдържанието им. Разграничителната съставка е алкохолът.

Фиксаторът може да съдържа различни видове алкохол. В този тип продукти ролята на алкохолът е да предпазва от микроби. Действа като консервант, за да поддържа продукта пресен и да има по- дълготраен ефект. Освен това, приятната миризма е заради тази съставка.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

lak-za-kosa

Но нанесен върху косата ни, алкохолът я изсушава и я кара да губи блясъка си, защото отнема част от влагата й.

Косата ви трябва да диша

Както през лятото ви съветваме да не използвате често сешоара, същото важи и за лака. Неправилната и прекомерната употреба увреждат косата, защото я изсушават прекалено много.

Ако редовно използвате фиксатора, трябва за имате предвид, че косата ви има нужда да диша. Лакът оставя лек слой, който обикновено се маха с четката, въпреки че зависи от лака, който използвате. Затова, внимателно изберете лака си за коса.

Бременните да внимават с лака

През 2008 изследване, проведено в Краския колеж в Лондон, открива пряка връзка между заболяването хипоспадия и употребата на лак. Жените, които в първите три месеца от бременността използват рак, рискуват най- много да родят дете с това заболяване.

Фталатите, химическите вещества, които се използват, за да омекотят пластмасата, се свързват с малоформации в репродуктивната система. Тези вещества се намират и в други козметични продукти. През 2005 са забранени да се използват за направата на играчки.

За да избегнат бременните жени подобни малоформации, трябва да взимат по- високи дози фолиева киселина.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *