Влияе ли смяната на сезоните върху косопада?

Преминаването от един сезон в друг обикновено е съпроводено с промени в начина ни на живот. Промените в температурата обикновено води и до промени в облеклото или храненето ни.

kosa-esen-griji

На физическо ниво смяната на сезона може да причини някои промени в организма ни, които сякаш са предупредителни сигнали от природата. Тялото инстинктивно се приготвя за промяната на цикъла, нещо, което не трябва да ни безпокои, стига тези промени да са рамките на поносимото.

Влияе ли смяната на сезоните върху косопада? Това е често задаван въпрос на специалистите, особено при прехода между лято и есен. През този период косопадът е най- обилен.

Ситуацията се обяснява с това, че през лятото сме повече време на открито и косата ускорява космения си цикъл. Краят на летния сезон съвпада с края на космения цикъл, което се изразява със силен косопад.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-esenen-kosopad

Ако наблюдаваме и животните, ще забележим, че тези с дълъг косъм също обновяват козината си през есента и пролетта. Сякаш с хубавото време сменяме „естествената си обвивка“, за да се охлаждаме по- лесно през лятото. Изглежда има връзка между тази теория и косопадът при хората, когато сезоните се сменят.

Така че можем да заявим, че сезонът е свързан директно с косата и количеството, което губим. Всъщност, косопадът помага да космения корен да почине, преди да започне отново да произвежда косми.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *