Витамини за растеж на косата

За да имаме здрава коса, първо трябва да се храним здравословно. Затова дневният ни режим трябва да съдържа достатъчно количество от важните хранителни вещества. Нека разгледаме кои витамини помагат за растежа на косата.

vitamini-rastej-kosa

БИОТИН
Наричат го „витаминът на косата“ , защото помага за растежа й. Също така я прави здрава, така че косата ни да не става чуплива. Затова, когато не го приемаме, често се стига до косопад, дори загуба на косми от веждите и миглите. Биотинът се съдържа най- вече в ядките- орехи, бадеми и лешници.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

ВИТАМИН В12
Също много важен за здрава, силна и красива коса. Липсата на В12 може да доведе не само до косопад, но и до преждевременно побеляване. Приема на витамин С и желязо помагат на организма да абсорбира по- добре витамин В12. Среща се в рибата, черния дроб, морските дарове, яйцата и телешкото.

НИАЦИН ИЛИ В3
Подобрява кръвообращението в скалпа, което стимулира растежа на косата. Функционира по-

Ядките са полезни за косата
Ядките са полезни за косата

добре, когато е в комбинация с биотина. Ниацина се среща в бадеми, боб, зеленчуци със зелени листа, моркови и др.

ВИТАМИН С
Освен че увеличава защитните сили на организма, предпазва от косопад. Предпазва от изсушаване и чупливост, както и от преждевременно остаряване. Среща в цитрусовите плодове, спанак, броколи, целина и др.

ВИТАМИН Е
Помага за създаването на нови кръвоносни съдове в скалпа и така помага за растежа на косата. Съдържа се в слънчогледа, орехи, бадеми, моркови, спанак и др.

ВИТАМИН А
Липсата му може да доведе до изсушаване на косата, косопад. Съдържа се в морковите, пъпеша, яйцата, прясното мляко и др.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *