Топ съвети за справяне с пърхота

parhot-saveti

Колкото и красива да е косата ни, ако имаме пърхот, губи целия си блясък. Пърхотът всъщност представлява мъртвите клетки на скалпа.

Обикновено се премахват по естествен начин, като се срешем и измием. Когато обаче пърхотът се дължи на стрес, неправилно хранене, неподходящ шампоан или кожни проблеми, клетките умират по- бързо от обикновено, натрупват се и стават видими.

Както казахме, пърхотът може да се появи по различни причини, но най- често, когато в храненето ни липсват достатъчно плодове и зеленчуци, мием прекалено много косата, продуктите не са подходящи, агресивни са към скалпа. Друг фактор, който трябва да отчетем, е миенето с много гореща вода – то е вредно както за косъма, така и за скалпа.

Стресът и нервите също са свързани с появата на пърхот. Ако вече се е появил, огледайте дали имате пърхот само на определени места или по цялата глава. Ако пърхотът е само на определени зони, обърнете се към дерматолог, защото може да е кожен проблем.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ПОМАГА И ПРИ ПЪРХОТ! ВИЖ ТУК:

kosa-skalp

За да се справите с проблема, трябва да си осигурите повече плодове и зеленчуци. Има ии много домашни рецепти за отстраняване на пърхот. Например, нанасяне на алое вера върху измитата коса и пр.

5 съвета как да се справим с пърхота:

1.  Хранене. Плодовете и зеленчуците са важни за храненето ни, тъй като ни осигуряват много витамини и минерали.

2. Почивка. Когато експертите препоръчват да спим по осем часа, го правят, защото добрата почивка е фундаментална за регулирането на процесите в организма ни. Когато спим малко, се изложени на по- силен стрес, защитните ни сили намаляват, по- слаби сме, състоянието на кожата и косата се влошава.

3. Миене. Не е добре да си мием косата с много гореща вода, защото увреждаме скалпа, което благоприятства появата на скалпа. Водата трябва да е по- хладка, а накрая – дори студена.

4. Ресане. Решете косата си с четка с по- меки зъби. Така ще елиминираме мъртвите клетки, без да допускаме да се натрупват.

5. Продукти. Гелове, фиксатори, лакове… Всички такива продукти за вредни за скалпа, затова не трябва да прекаляваме с тях. След като сме ги използвали, винаги трябва да измиваме много добре косата.

6. Стрес. Влияе както върху косопада, така и върху пърхота. Правете упражнения, за да се освобождавате от стреса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *