Стресът – съвременният бич за косата ни

Думата „стрес“ е неизбежно свързана с ежедневието ни. Всеки ден се сблъскваме със сложни ситуации, които изцеждат търпението и спокойствието ни. Съвсем нормално е тези нерви да се отразят на здравето ни. А косата винаги е сред основните потърпевши.

Когато забележим първите признаци на косопада, е добре да вземем веднага мерки.

Косата играе основна роля във възприятието на външния ни образ, независимо дали сме млади или по- възрастни, дали сме жени или мъже. Стресът е често срещана причина за косопад, но не е определящ. Което означава, че има решение.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

opleshivqvane-recepti

Стресът скъсява фазата анаген или фазата на растеж на косата. Предизвиква диспропорция между нормалния косопад и обновяването на косата. Също така намалява периферното кръвообращение. Косата се обновява с по- бавен ритъм от обикновено, като се предизвиква отрицателен баланс между обновяване и падане.

Нормалния косопад означава да губим всеки ден около 50 косъма. Но в периодите на ефлувиум или обновяване – пролет и есен, този ритъм се увеличава до 100 косъма. Това обаче не трябва да ни притеснява. Косата ни се обновява напълно всеки 4- 5 години, което отново е свързано по- силно изразен косопад.

Ако косата ни търпи внезапни и нетипични промени, трябва да се обърнем към лекар специалист. Също, когато губим по повече от 100 косъма дневно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *