Съвети за здрава и дълга коса

Косата ни е тясно свързана с нервната ни система и се състои основно от мускулна тъкан, кератин, мазнини, протеини и силиций. Въпреки че искаме винаги да е здрава, за да е красива, косата има и биологична функция.

kosopad-meniu

За да поддържаме косата перфектна, трябва постоянно да полагаме грижи за нея, тъй като постоянно е изложена на различни фактори, които я правят слаба и я увреждат. Разбира се, има много естествени начини, за да е винаги красива, мека и блестяща.

Как да се грижим за косата си

Повечето хора разбират под „грижа за косата“ само миенето и ресането. Има обаче и други важни неща, които трябва да правите, за да е здрава и хидратирана.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

Решете косата всеки ден

Ако решете косата си по няколко пъти дневно, така стимулирате кръвообращението на скалпа. Така косата ни расте по- бързо и става по- здрава. Ако искате мека и по- дълга коса, решете се по- често.

Плакнене с хладка вода

Топлата вода отслабва косъма, прави го по- сух и без блясък. Студената вода обаче е полезна за косата ни, защото затваря кутикулата на косъма и го прави по- блестящ и мек. Разбира се, това не значи да я плакнете с ледено- студена вода, използвайте умерено студена или хладка вода.

kosopad-predpazvane

Избягвайте дългото излагане на слънце

Когато излагаме косата на силна температура, косата се изсушава и губи блясъка си. Прекомерната употреба на преса, сешоар,, маша отслабват косата, връхчетата се отварят и спират растежа. Затова, бъдете умерени в използването на подобни уреди.

Внимавайте с възлите

Възлите са често срещан проблем, а и много сериозен, ако не успеем да се справим с тях. Някои просто си дърпат и опъват, но това не е правилния начин. Така само увреждаме косата. Сложете върху възела малко масло от жожоба или от кокос, оставете за няколко минути и разплетете внимателно възела.

Подстригвайте често връхчетата

Обикновено първи се изсушават и с времето започват да цъфтят, а косата изглежда зле. Препоръчително е да ги режете поне веднъж на два месеца.

Здравословно хранене

Храненето е много важно за здравето на косата ни, тъй като осигурява голяма част от полезните вещества за нея. Яжте повече плодове, зеленчуци, ядки, млечни продукти, риба и пийте достатъчно вода.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Съвети за здрава и дълга коса"

  1. Вили Семова   11.11.2014 at 12:12

    Доста често използвам преса за коса. За да я хидратирам и предпазя от топлинната обработка използвам термо протектор с кокос на Desert Essence.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *