Съвети при косопад

Притеснявате се, защото всеки ден косата на главата ви намалява? Не се отчайвайте! Косопадът може да спре с някои промени в начина ви на живот. Здравословното хранене, спирането на алкохола и цигарите могат много да ви помогнат.

kosopad-prevenciq

Косопадът е проблем, който засяга много мъже и жени. Често се дължи на хормонални изменения и наследственост, въпреки че също така причината може да е заболяване или стрес.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК

Ето някои съвети, които ще ви помогнат:

Пийте много вода. Така ще поддържате тялото си добре хидратирано, включително и косата. Стъблото на косъма е изградено от вода. Затова като пиете повече от нея, косата ви ще расте по- бързо.

Яжте протеини. Това вещество ви помага да имате по- здрава коса. Така става по- устойчива kosopad-prichiniна косопад. Яжте нетлъсто месо, пълнозърнести продукти, млечни продукти и ядки, за да включите повече протеини в диетата си.

Не пушете, нито пийте алкохол. Тези лоши навици не само няма да ви помогнат срещу косопада, но вероятно го подпомагат. Причината е, че намаляват кръвообращението в скалпа. Така косата расте в по- малко количество, по- слаба е.

Грижете се за косата си. Ако искате да не оплешивеете, трябва да обърнете внимание на начина, по който се грижите за косата си. Например, не я решете, когато е мокра след баня. Като изсъхне, използвайте гребен с широки зъби. Подстригвайте се редовно и пр.

Избягвайте химикалите. Не се боядисвайте много често, защото косата става слаба и суха.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *