Розмарин за потъмняване на косата

rozmarin-zehtin

Експертите съветват да прилагаме етеричното масло от розмарин, в комбинация с други масла, например от бадеми, зехтин или кокос. Причината е, че не е препоръчително да се нанася директно върху косата, защото е много силен и може да предизвика вторични реакции. Може да го добавите към шампоана си или балсама, за да се възползвате при всяко миене.

Ако сте избрали да комбинирате етеричното масло от розмарин с други, нанесете добре върху скалпа и косата, като правите кръгообразни движения. Оставете да действа 20 минути и после изплакнете със студена вода.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosa-maya

Рецепта за омекотяване и потъмняване на косата

Розмаринът помага за предпазване от преждевременно побеляване, защото притежава свойства, които задълбочават тъмните тонове. Не се препоръчва за светла коса, защото може да потъмнее.

Съставки:

4 с.л. розмарин
10 капки етерично масло от розмарин
½ литър вода

Как се приготвя:

Сложете водата да ври в една тенджера и когато достигне точка на кипене, добавяте 4 с.л. розмарин и 10 капки етерично масло. Оставете на бавен огън още две минути, после отстранете и да стои, докато стане хладко. Когато е готова, прецедете и използвайте водата при последното плакнене. След това, се разрешете за две минути и изсушете. Рецептата се прави пет последователни дни, после косата почива два дни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *