Рискови фактори, които причиняват косопад и оплешивяване

opleshivqvane-recepti

Три фактора увеличават значително риска от косопад

Особено при мъжете, освен наследствеността, която има много важна роля, съществуват и други фактори, които увеличават значително риска от алопеция. Ако ги ограничите, можете значително да намалите риска от оплешивяване.

ПУШЕНЕ

Последните изследвания показват, че особено в случаите с генетична предразположеност, пушенето значително увеличава риска от косопад. За това сочи проучване на Националния Университет на Тайван. Били изследвани 740 мъже на възраст между 40 и 90 години. В случаите на пушачите с наследствена обремененост се оказало, че над 80% са изложени на риск от оплешивяване. А при пушачите, които дневно пушат повече от кутия, рискът скача на зашеметяващите 130%. За да не се окаже възрастта решаващ фактор, били изследвани мъже от различни възрастови групи. Счита се, че пушенето влияе негативно върху хормоните и най- вече уврежда артериите.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

opleshivqvane-jeni

ХРАНИТЕЛНИ ПРЕГРЕШЕНИЯ

Когато настъпи пролет и замирише на море, повечето от нас решават да се ограничават с храната, за да им стоят добре банските. Много от диетите за отслабване не ни осигуряват достатъчно хранителни вещества. Това се отразява и на състоянието на косата. Особено опасни са диетите, в които не достигат протеините.

За да расте здравословно косата, се нуждае не само от витамини, но и от аминокиселини и олигоелементи. Ако ни липсват някои от тези вещества, това веднага се отразява и на косата. Дефицитът на биотин, цинк или желязо пък са фатални. Дефицит на желязо често се получава при вегетарианските диети, тъй като се съдържа най- много в месото. Решението е да се взима под формата на хранителна добавка.

СТРЕС

Доказано е, че стресът може да увеличи косопада или да причини обилен такъв. Емоционалният стрес съкращава фазата на растеж на косъма и може да възпали космените корени. Стресът е особено влиятелен фактори при т.нар. телогенен ефлувиум.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *