Рецепти с лимон за здрава коса

kosa-limon

Все повече жени предпочитат да използват различни домашни рецепти и природни решения в грижите за косата си. Лимонът е известен с полезните си качества за кожата, косата и храносмилателната система. Богат е на витамин С и цитрусова киселина.

Можем ли да използваме свойствата на лимона, за да подпомогнем растежа на косата? Важно е след третирането с цитруса да измием добре косата, за да избегнем да се осветли.

1. Елиминира пърхота. Миенето на косата с леко киселинна субстанция, като лимоновия сок, ексфолира скалпа и го предпазва от появата на пърхот. Друг вариант е да смесите две равни части лимонов сок и вода. Накиснете гребен в сместа за един час и след това се срешете.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И КОСОПАДА СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ! ВИЖ ТУК:

limoni-kosa

2. Регулира кръвообращението на скалпа. Търкането на скалпа с лимонов сок помага за стимулиране на кръвообращението. Това регулира мастните жлезите, което води до засилване на растежа.

3. Спрете косопада. Нанасянето на вода с разтворен лимонов сок помага срещу косопада, тъй като подобрява здравето на скалпа. Много рецепти срещу косопад съдържат смачкани лимонови семки или се смесват равни части лимонов сок и оцет. Нанесете сместа на скалпа и изчакайте 10 минути. После изплакнете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *