Причиняват ли контрацептивите косопад

контрацептивиЕдин от най- често задаваните въпроси по форумите е дали има връзка между косопада и контрацептивите. Заедно с презерватива, тези хапчета са най- известните методи за предпазване от нежелана бременност.

Функцията на контрацептивите е следната – спират овулацията, като увеличават производството на естрогени и прогестерон, които пречат на зрялата яйцеклетка да се отдели от яйчника. Освен с тази си функция, хапчетата се използват и срещу акне, различни хормонални проблеми и за регулиране на цикъла.

Най- честата причина за косопада при жените е хормоналната. Въпреки че в повечето случаи нивата на хормоните не са високи, те са по- чувствителни, което се отразява в състоянието на косата.

Срещу косопад и оплешивяване, лосионът „Ефект- 2“

Има ли връзка между контрацептивите и косопада?

Някои жени са много чувствителни към хормоналните промени в тялото им, затова би било лесно да предположим, че контрацептивите могат да предизвикат косопад при предразположени жени. Също така обаче има случаи, при които контрацептиви1косопадът настъпва след като хапчетата са спрени – което отново се дължи на хормонална промяна, която настъпва след спирането им.

Истината е, че степента на косопад е много различна. При някои като вторичен ефект може да настъпи обилен косопад, но при други той да е незабележим. А има и трета група жени, при които приема на допълнителни женски хормони се отразява положително не само на косата, но и на цялото им тяло. По този начин намаляват мъжките хормони, които обикновено причиняват косопад, акне и др.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *