Причини за увреждането на косата

Косата се нуждае от специални грижи. Но много често не можем да й ги дадем. Това, разбира се, дава отражение върху състоянието на косата. Ето кои са най- честите причини за увреждането й:

„ЕФЕКТ- 2“ – лосионът срещу косопад и оплешивяване!

uvredena-kosa-1

ПРОЦЕДУРИ, КОИТО УВРЕЖДАТ КОСАТА

Боядисването на косата е един от начините за увреждането й с времето. Губи се естественият пигмент на косата, тъй като химикалите проникват в кутикулата, което я прави по- податлива на нараняване и с времето изстънява. Ако го съчетаваме със сешоар с горещ въздух, косата още повече отслабва. Тя губи блясъка си, върховете се отварят и пада много по- лесно.

Други процедури, които увреждат косата са перманентното къдрене и изправянето. Ако редовно ги правите, щеuvredena-kosa забележите, че косата ви става суха, чуплива и без естествен блясък.

НЕ САМО ХИМИКАЛИТЕ УВРЕЖДАТ КОСАТА

Прическите също могат сериозно да увредят косата ви. Ако е дълго време на опашка или плитка, проблемът става постоянен. Същото се отнася и ако прекалявате с ресането. Връхчетата започват да цъфтят като предизвикват късане и изсъхване. Изберете внимателно четката или гребена, които използвате. Не е едно и също да решете къдрава или права коса. Обилната употреба на шампоан или балсам също могат да са опасни за здравето на косата.

Както виждате, има много начини да увредите косата си. За да го избегнете, използвайте подходяща козметика без много химикали.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *