Препоръчителни витамини за здрава коса

kosa-hrana

Оплешивяването не е опасност само за мъжете. Повечето жени страдат от косопад след 50 годишна възраст. Витамините сами по себе си трудно могат да спрат загубата на косата, но могат значително да подобрят състоянието й, твърдят специалистите от световноизвестните клиники „Майо“.

В резултат от фактори като стрес, нездравословен начин на живот и неправилно хранене, косата може да стане късаща се, да изгуби блясъка си. Освен това, с възрастта косата става по- тънка. Така че, както мъжете, така и жените могат да загубят косата си.

За възстановяването на косата най- препоръчителните витамини са А, С и група В.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

Източници на витамин С
Източници на витамин С

Витамин А помага за растежа на косата и здравето на тъканите, включително кожата, като по този начин засяга косата. Другите витамини атакуват конкретни причини за косопада. Витамините от група В помагат за правилното функциониране на нервната система и облекчават стреса. Витамин С е антиоксидант, който елиминира свободните радикали, които остават при метаболизма.

Тези витамини се съдържат в редица храни. Витамин А се съдържат в яйцата, морковите и други зеленчуци. Витамин В във фасула, зелените зеленчуци, бананите, авокадото, свинското и др. Витамин С се съдържа цитрусовите плодове, чушките, зеленолистнити зеленчуци. Винаги е са предпочитане да приемаме витамините от естествените им източници, отколкото като хранителни добавки.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *