Опасни ли са парабените за косата

Много се говори за парабените в продуктите за красота и все по- често срещаме по етикетите, че не ги съдържат. Ще ви разкажем как въздействат върху косата ви и дали са опасни за здравето

Срещу косопад и оплешивяване – 100% натуралният „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

парабени

Парабените са химически вещества, които притежават фунгицидни и бактерицидни свойства, и се използват в не само в козметични продукти, но и във фармацевтични, както и в хранителни. Всъщност, и те са консерванти и са част от изобилието, което срещаме в различни стоки от ежедневието ни.

Съдържат се в много продукти за коса – шампоани, маски, фиксатори и др. Парабените са позволени от здравните служби.

По темата за консервантите има различни мнения. Някои хора предпочитат 100% природни продукти, тъй като ги считат за по- добри и по- здравословни. Но това не означава, че продуктите с консерванти са лоши или опасни.

Лошата слава на парабените тръгва от изследване от 2004 г, което прави предполагаема връзка между тях и рака на парабени2гърдата. Това обаче не е доказано. Също се твърди, че може да влияе върху определени хормонални промени. Тези твърдения са свързани с поглъщането на консервантите в храната, а не с тези, които са в козметичните продукти.

Ефектът на парабените върху косата зависи от използвания консервант (има различни видове парабени ) и от структурата на косъма. В началото няма да я увредят, но тъй като са химикали, могат да предизвикат някаква реакция (по- суха коса, по- чуплива, нараняване на външната обвивка). Доказано е обаче, че на определени хора може да не се отразят добре като предизвикат промени в скалпа – сърбеж, сухота, мазнина, люспене и др. Ако забележите някаква аномалия, която е възникнала внезапно, няма да е лошо да смените шампоана, тъй като може някой от използваните консерванти да не е подходящ.

Също трябва да се изясни, че има фирми, които казват, че продуктите им са „свободни“ от парабени, но това не означава, че не съдържат консерванти. Винаги четете внимателно етикета, за да се уверите, че продуктът е напълно натурален.

Не трябва да се бъркат парабените със силикона, въпреки че и двете се използват в шампоаните за коса. Единствената функция на парабените е да се запази продукта в добро състояние (за да не се появят микроорганизми). Силиконът въздейства върху косата, като я покрива е непроницаем слой, който я прави нежна и блестяща.

За парабените в козметиката. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/faoOPv4ZizY

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *