Няколко рецепти за коса

kosa-krasiva

Косата е една от най- атрактивните части на тялото ни. Такава е обаче, само когато е здрава. Когато стане суха, започне лесно да се къса, загуби блясъка си, вече не я намираме за привлекателна. Причините могат да са много различни: пърхот, високи или ниски температури, гъбички и пр. Има обаче много природни средства, които можем да приложим, за да си върнем красивата коса.

Доматен сок

Помага да балансираме рН, в същото време почиства много добре и подобрява аромата й. Количеството доматен сок, което ще използваме, зависи от това колко дълга е косата ни. Сокът трябва да е натурален, тъй като тези от супермаркетите съдържат много консерванти, които допълнително могат да увредят косата.

Когато е готов сока, започнете да го нанасяте от корените и правете леки масажи, докато стигнете до върховете. Оставете да действа 30 минути. Измийте с нежен шампоан. Може да правете третирането два пъти седмично. Ще направи косата ви блестяща и копринена.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

domaten-sok

Водка

Това сигурно ще ви изненада, но този алкохол може да подобри аромата на косата ви, да я направи по- чиста, да стимулира растежа й.

Съставки:

– 1 лъжица водка
– 250 грама вода

Смесете водката и водата и нанесете върху косата. Изчакайте 10 минути и измийте косата си. Правете го всяка седмица.

Алое вера

Ако имате проблеми с косопад, пърхот, излишна мазнина и лош мирис, това растение ще ви помогне. Използвайте само веднъж седмично.

Съставки:
– ¼ гел от алое вера

Нанесете алое вера върху косата. Оставете за 15 минути. Измийте с шампоан и вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *