Най- важните храни за растежа на косата

kosa-rastej-luna

Протеини

Помагат за растежа на косата и е най- важното вещество в това отношение. Космените фоликули са изградени от протеини, диетата трябва да включва храни, които са богати на тях. Без необходимото количество протеини, косата става тънка, може дори за загуби цвета си. Сьомга, телешко, сирене котидж, фасул, пилешко и млечни продукти са примери за храни, богати на протеини.

Желязо

Един от най- важните минерали за растежа на косата. Намира се в кръвта и помага за производството на хемоглобин, който доставя кислорода чрез червените кръвни телца. Дефицита на желязо може да предизвика косопад. Затова, трябва да поддържаме нивата му. Храни, които съдържат желязо са: зеленолистните зеленчуци, сьомгата, фурмите, стафидите, черния дроб, фасула и др.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

zelena-dieta-meniu

Сложни въглехидрати

Заедно с протеините, също помагат за растежа на косата. Повечето от тях съдържат витамини от В групата. Простите въглехидрати обикновено се съдържат в храните с много захар, както и от бяло брашно. Те трябва да се ограничат до минимума.

Витамини В

Обикновено се съдържат в храни, които съдържат големи количества протеини. Помагат за усвояването на протеините, което позволява на тялото по- лесно да ги абсорбира. Витамините В са свързани с производство на енергия. Най- вече витамин В6, биотин, инозитол, фолиева киселина.

Калций

Много важен минерал за растежа на косата. Стимулира секрецията на хормоните, стимулира растежа на косата и заздравява косата. Дефицита на калций може много да увреди косата. Нискомаслените млечни продукти са най- подходящите. Яжте кисело и прясно мляко.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *