Най- подходящото хранене при косопад

kosa-hrana

Един от проблемите, които докарват жените до истерия, е косопадът. Вече могат да се намерят различни решения за проблема. Но храненето е много важно, ако искаме косата ни да е здрава.

Най- чести причини

Сред причините, които водят до косопад, е дефицитът на желязо. Това причинява анемия или прекалено обилна менструация. Други причини за косопада могат да бъдат прекалено строга диета, проблеми с щитовидната жлеза, и пр.

Косопадът може да се дължи и на психологически фактори като следродилна депресия, стрес или хормонални промени. Но всички те могат да се разрешат, без дори да ви се наложи да ходите при специалист.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

dieta-za-sarce

Подходящото хранене

В случаите на хранителни разстройства или проблеми като хипертиреоидизъм или хипотиреоидизъм, трябва да потърсим лекарска помощ, защото са по- сериозни. А сред тежките последици е косопадът.

В останалите случаи можем да приложим диета, богата на аминокиселини, витамини, като В1 и В12, специфични минерали, като желязо, цинк и калций. Витамини – антиоксиданти като А, С и Е. Храненето ни трябва да съдържа пълнозърнести култури и храни.

Добре е да редуваме консумацията на месо с риба два пъти седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *