Косопад след раждане

По време на бременността повечето жени имат буйна, блестяща и силна коса. След раждането обаче имат обилен косопад. Научете как бременността засяга косата и най- добрите съвети за здравето и красотата й.

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект-2“. ВИЖ ТУК

kosa-rajdane

Начинът, по който бременността променя тялото на жената, са много повече от очевидните – като напълняване и увеличаване на корема. Появата на стрии, петната по кожата и чупливи нокти. Също така обаче засяга и косата. Как трябва да се грижи бременната жена за косата си?

Как бременността се отразява на косата?

Характеристиките на косата ни не са свързани само с наследствеността, но и с взаимодействието между генетика и нашите хормони. „Хормоналните промени, предизвикани от бременността, подобрява растежа на косата и намаляваkosa-rajdane-1 косопада. Затова косата изглежда по- жива и енергична“, коментират специалистите.

За да предпазим косата от въздействието на бременността, храненето ви трябва да включва всички хранителни вещества, особено желязо (леща, телешко, спанак, бадеми, зърнени храни), който ще подобри като цяло здравето ви и в частност, косата.

Трябва ли да променим грижите за косата?

По време на бременността се произвежда повече мазнина. Ако кожата на косата ни е суха, може да е добра хидратация. За кожите, склонни към омазняване обаче, видът на косата става доста неприятен. Затова започнете да използвате подходяща козметика за този тип коса.

Как да се грижим за косата след раждането?

След раждането хормоните си връщат в нормалните си нива и започва косопад. Той може да се дължи и на стреса от раждането, липса на вещества.
Подложете косата на възстановителни процедури.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *