Косата в различните сезони

kosa-priroda

Годишните сезони и свързаните с тях климатични условия променят състоянието на косата ни. Преминаването от горещо и сухо време към студено и влажно, могат да причинят различен ефект върху косата, като я направят посърнала, суха и наелектрезираща се.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Освен това, косата е склонна да се дехидратира, да капе и да образува пърхот. Загубата на блясък се появява заради чупенето на външния слой на косъма, като придобива чуплив вид.

За да се справим с тези проблеми и да поддържаме косата здрава е важно да се грижим за нея по възможно най- добрия начин, като я подхранваме и хидратираме периодично – както скалпа, така и косата. Използвайте омекотяващи кремове и качествени шампоани, които са специфични за всеки тип коса.

kosa-lyato

Друга препоръка е да не стоим дълго време с влажна коса, нито да я излагаме на топлината на пресата и сешоара.

През зимата не използвайте гореща вода, защото изсушава косата. Свикнете да си миете косата с хладка вода, като по този начин предпазвате и косъма, и скалпа.

През лятото трябва да пазите косата от слънчевите лъчи, солената вода и хлора. Използвайте подходяща козметика за такива условия. Косата трябва да е винаги отлично хидратирана.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *