Коя е най- добрата четка за вашата коса

Всяка жена има у дома цял арсенал продукти за поддържане на косата – балсами, маски, протектори, серуми, и пр. Всички те обаче не са достатъчни, за да имате красива коса.

четка

Експертите разкриват, че най- добрата инвестиция за нашата коса е хубавата четка. Но има толкова различни видове – как да изберем правилната? Предложенията са много – кръгли, плоски, с изкуствен или естествен косъм…

Четките са много важни и за здравето на скалпа, тъй като зъбите стимулират кръвообращението. Така помагат хранителните вещества да достигат по- добре до корена и да се премахват мъртвите клетки.

Също четките помагат естествената мазнина да се разнася от корените до връхчетата на косата. Може да ви звучи неприятно, но е така – косата ни се нуждае от защитен слой мазнина, в противен случай външните фактори могат да я увредят. Затова е важно да се избере правилната четка.

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

Четка всичко в едно

четка1

Четките с лошо качество могат да имат косъм, които ако се видят под микроскоп, приличат на малки ножчета. Те увреждат структурата на косъма. Избирайте четки с естествен косъм, тъй като имат структура близка до тази на човешкия и са нежни към корените.

Експертите препоръчват четки с дълги пластмасови косми за разресване на дълга коса, докато за къса коса са подходящи с естествен косъм. Те масажират скалпа.

Плоски четки

четка2

Те са добър избор за жени, които имат дълги и силни коси и ги решат без проблем. Техните зъби обикновено са пластмасови, което позволява да минават по- добре през косата. Предизвикват малко търкане и са деликатни към косъма.

Най- добре е да се използват, докато се сушите със сешоар. Четката обаче не е подходяща, ако търсите обем в корените. Когато косата е полуизсушена , използвайте кръгла четка за корените. Така ще придадете по- добра форма на косата.

Малки кръгли четки

четка3

В банята ви задължително трябва да има такава, ако косата ви е къса и тънка и желаете да придадете повече обем в корените. Тя ще придаде естествен обем на косата.

Използват се най- добре, когато изсушите косата със сешоар на 80% преди да я оформите. Разделете косата на малки сектори и сложете четката в корена. После минете с четката, като в същото време сушите със сешоара.

Големи кръгли четки

четка4

Много са подходящи за дълга и права коса. Дават обем на косата. Най- добре използвайте четки с косъм от глиган, тъй като правят косата да пада по- добре и придават повече блясък.

Разделете косата на зони. Използвайте сешоара като аксесоар за прическа като решите отгоре- надолу и сушите със сешоара. Правете движението бавно и систематично.

Четка скелет

четка5

Върши чудесна работа за къдрава коса. Четка с гъсти косми не е подходяща за ресане на къдрици. Този вид четка се движи много добре през буйните коси , благодарение на раздалечените косми. Къдриците се оформят добре.

Благодарение на отворената структура с малко косми, четката лесно се почиства, поне на две седмици.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *