Колко често трябва да сменяте шампоана си?

kosa-maskata

Грижите за косата може да изглеждат лесна работа, но изобщо не е така. Употребата на боя за коса и други химически продукти, прилагането на висока температура или използването на неподходящ шампоан, са някои от причините косата ни да изглежда без блясък и увредена.

Предлагаме ви няколко съвета, за да знаете кога трябва да промените шампоана си. Много често, ефектът от тях се губи, когато косата ни свикне с тях.

1.  Установете рутина на миене. Това е изключително важно, ако искате продуктите ви да са ефикасни. Не е препоръчително да си миете косата всеки ден, тъй като ще стане прекалено суха. Ако я миете всеки ден, ще елиминирате естествените й мазнини и ще изгуби естествения си блясък.

2.  Мийте си косата 3- 4 пъти седмично, което означава да има един ден почивка между тях. В началото може да ви изглежда по- мазна, но след няколко дена ще си върне предишния вид.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

shampoan-recepta

3. Изберете шампоан, който да се адаптира към нуждите на косата ви. Шампоанът трябва да е съобразен с типа на косата ви. Четете внимателно етикетите на продуктите.

4.  Дори да изберете много подходящ шампоан за косата ви, ефектът от него ще се изгуби, когато свикне с него.

5. За да продължава косата ни да е здрава, е добре да редувате два шампоана, които са подходящи за косата ви. Някои фризьори предлагат да си сменим шампоана, след като сме го използвали между 1 и 3 месеца. Така косата ще има време да се възстанови.

6. Когато смените шампоана, трябва да знаете, че и новият трябва да свикне с косата ви.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *