Какво се случва с косата ми? Как да се справим при различни проблеми

Трябва ли да сменя шампоана? Имам ли нужда от лечение? Косата ти не е това, което беше, и не знаеш как трябва да се грижиш за нея. Даваме ви някои насоки, за да разберете как да се грижите за нея.

коса11

Вече нямате такъв обем, косата ви вече не е здрава и блестяща, а е вяла и тънка и много трудно й вдъхвате живот. Това са някои от най- често срещаните проблеми при жените. Трябва да използвате доста мек и натурален шампоан. Не търкайте косата с кърпа, изсушете я внимателно, тъй като това влошава състоянието на косъма.

Лосион срещу косопад и оплешивяване „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

Мазна коса

Ако такъв е вашият проблем, в много случаи това се дължи на различни причини: една от тях е храненето. Избягвайте мазните храни. Забравете за кифлите и тестените изделия, пърженото, колбасите и пр. Яжте повече зеленчуци, плодове. Избягвайте маски за косата в зоната на корените. Използвайте ги само за връхчетата.

Жените с мазна коса се мият почти винаги всеки ден, но често това води до обратния ефект.

Суха коса

Ако косата ви е много суха, с отворени връхчета, има много здравословни начини да си помогнете: не използвайтесуха коса продукти, които нарушават капилярната фибра, като сешоари, фиби, плитки, преса и пр. Правете си натурални терапии – маски и серуми. Може да си правите и домашни маски.

Коса с пърхот

За да се отървете от пърхота, трябва да си правите масажи на скалпа, например промивки с розмарин. В този случай храната и стреса са ключови. Наблегнете на техниките, които успокояват тялото и ума ви.

Косопад

Много фактори влияят при този проблем – стрес, хранене и пр. Не прекалявайте със сешоара. Може да добавите витамини, насочени към косата и ноктите. Стремете се да водите по- здравословен начин на живот.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *