Какво е алопеция

Косата прави лицето ни много по- красиво, но не само затова е важно да се грижим за нея. Без значение дали косата ви е дълга или къса, какъв цвят е. Важно е да знаем какви проблеми могат да я засегнат, а сред най- сериозните е алопецията (косопад).

alopeciya

Косопадът засяга по равно и мъже, и жени, кой повече, кой – по- малко. Много често този проблем се държи на наследственост или на хормонални промени. Също на определени лекарства, стрес, както и на козметични продукти с определени химикали.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Превенцията винаги е по- добре от лечението, затова, ако по възглавницата ви има много косми, по дрехите и по четката, трябва да се заемете с въпроса. Нека разгледаме какво точно е alopeciya-kosopadалопеция и какво трябва да правим, когато се появи.

Какво е алопеция? Основната причина за косопад се дължи на промени в колагена, който покрива косъма, така че до него да не стигат хранителни вещества. Първо се задушава, после отслабва,а накрая пада. Ако проблемът е сериозен, лекувайте се с адекватни продукти.

Какво да правим? Някои съвети, за да се предпазите от косопад: всеки ден масажирайте косата на главата; хранете се правилно; приемайте необходимото количество протеини, минерали и витамини, които са полезни за косата; също така, контролирайте стреса.

Рецепта: Правете си стимулиращ масаж с етерично масло от розмарин (разтворете 10 капки в 28 грама масло от жожоба). Оставете да подейства 15 минути, а после отмийте с шампоан. Правете масажа с кръгови движения.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *