Какво да правим при сезонен косопад?

kosopad-esen

Настъпва есента и забелязвате, че косата ви започва да капе повече от обикновено. Първо, не трябва да се притеснявате: това е обичаен процес, който се случва периодично и се оправя от само себе си. Според експертите, космите, които загубим при сезонния косопад се възстановяват, ако косата ни е здрава. Възстановяването започва между 2 и 4 месеца.

Ако обаче косата не започне да се възстановява, започваме да наблюдаваме загуба на обем на косата. Причините? Може да е реакция към стрес, генетично, хормонален проблем, метаболитен, хранителен и пр. В такива случаи се обърнете навреме към дерматолог, за да спрете косопада.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosopad-1

Какво НЕ трябва да правим?

– Да се вманиачаваме по косопада. Да броите падналите косми или постоянно да се занимавате с косата си може да се превърне дори в психическо разстройство.
– Да мислите, че ако не я миете, косата ще спре да пада. Добрата хигиена е задължителна и не увеличава косопада.
– Да използвате горещи сешоар и преса. Прекаляването с високите температури влошава състоянието на косата, прави я чуплива и тънка.
– Да прекалявате в боя за коса и пр. продукти. Много химически продукти увреждат още повече косъма.
– Да очакване незабавни резултати. Цикълът на косата е дълъг и дори лечението да е правилно, може да отнеме няколко месеца.

Какво трябва да правим:

Първо трябва да се обърнете към дерматолог, който да ви прегледа и да прецени с какво трябва да третирате проблема. Проблемът с косопада може да се окаже свързан и с някакво заболяване, така че може да се наложи да посетите и повече лекари.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *