Как увреждаме косата си, без да подозираме

Без да подозирате, може да имате навици, които увреждат косата ви, затова е важно да анализирате какво и как точно правите с нея.

kosa-prodikti

Косата се нуждае от подходяща храна и трябва да е хидратирана, за да изглежда красива. Кои са най- лошите неща, които можем да й причиним, без да си даваме сметка? Ето какъв е списъка:

1. Неправилно ресане. Най- лошият начин да срешем косата си е да го правим бързо и с резки движения. Това я къса невъобразимо и я прави слаба. Гребенът и четката ни винаги трябва да са чисти. Отстранявайте всеки път косата, която пада, и мийте гребена и четката си веднъж седмично.
2. Химикали. От хлорът в басейните до химикалите, които се използват в салоните за красота, всичко това вреди на корените на косата ни. Използвайте ги възможно най- малко, използвайте предимно натурални продукти.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-shtitovidna-jleza
3. Много продукти. Масло, шампоан, балсам, още масло, крем за ресане, мус, гел, спрей: всичко това само в един ден? Това се равнява на мъртва коса. Употребата на прекалено много продукти кара клетките да се затварят. Позволете на ссалпа си да диша и да се възстановява.
4. Много я миете. Ако сте от жените, които не могат и един ден, без да си мият косата, или още по- лошо, правите го по два пъти, допускате ужасна грешка. Увреждате жестоко скалпа и здравето на косата като цяло.
5. Стегнати прически. Ако всеки ден носите косата си стегната, я увреждате и чупите. Трябва да я носите свободно от време на време.
6. Храните се неправилно. Храненето е най- важното нещо за правилното функциониране на организма ни. Ако не пием достатъчно вода, не приемаме витамини и минерали, това се отразява на тялото и здравето ни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *