Как шампоанът да не уврежда косата ви

Ако забелязвате, че косата ви не е като преди, загубила е блясък, сила или трудно се реши, сигурно си мислите, че е шампоанът или начинът, по който се миете.

krasiva-kosa

Ще ви обясним какво да правите, за да се радвате на здрава и красива коса.

Мислите, че шампоанът трябва да прави пяна.

Шампоанът прави пяна основно, защото съдържа сулфати, които са химически съставки за силно почистване, но са много вредни за косата. Това може да съсипе косата, да я изсуши и да свали боята.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Ако косата ви е суха, се дължи на силиконите в шампоана.

Ако видите, че на етикета на шампоана е написана съставката dimethicone, това е причината косата ви да е суха. Силиконите покриват косата като я правят мека и копринена, но пречат на хидратиращите елементи на влязат в косъма.

Използвате тениска вместо кърпа за подсушаване на косата.

Ако косата ви много се наелектризира, трябва да избягвате да се сушите с кърпата, тъй като създава фрикции, заплитания и нацъфтели краища. След като се измиете, използвайте памучна kosa-mieneтениска, за да подсушите водата.

Не слагате балсама върху мократа коса

Преди да сложите балсама на косата, изцедете добре косата си за по- голяма ефективност, тъй като водата разтваря продукта и пречи на хидратиращите му свойства.

Co- woshing
Това означава да миете косата с балсам вместо с шампоан. Това ви позволява да задържите влажността на косата, а и да я измиете. За тази цел балсамът не трябва да съдържа силикони.

Най- добрият начин да поддържате боядисанат коса е

Използвайте шампоан без сулфати и балсам, който да запазва цвета.

Ако косата е гъста, се дължи на използването на много шампоан

Вместо да харчите шампоана си, го разтворете с малко топла вода в бутилка. По този начин нанасяте шампоана директно в корените за максимално почистване.

Оставете шампоана срещу пърхот да подейства

Оставете го да подейства между 3 и 5 минути. Разрешете косата внимателно през това време и отмийте добре.

Ползите да не използвате шампоан

Не може да се прави постоянно, но прави косата мека и копринена. Първото миене правите със сода бикарбонат, а второто с ябълков оцет.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *