Как лесно да се предпазим от ранно побеляване

bqla-kosa-hrana

Меланоцитите са клетки, които придават цвят на косата. Тези клетки произвеждат пигмент, наречен меланин, който се предава в малки количества на кераноцитите, които са клетките, изграждащи косата. Когато меланоцитите умрат, косата започва да става сива в зоните, където липсват клетките.

Много хора забелязват, че косата им става сива с годините. Сред факторите, които могат да доведат до преждевременно побеляване, са наследствеността, проблеми с щитовидната жлеза, нисък хемоглобин и пушене.

1. Избягвайте стреса. Една от теориите за побеляването е свързана със стреса. За да се предпазите от ранно побеляване, научете се да контролирате стреса.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – КРАЙ НА БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

bqla-kosa-med

2. Хранете се здравословно, като храната ви трябва да включва плодове, зеленчуци, орехи и риба. Здравословната диета осигурява хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да поддържате меланоцитите.

3. Пийте мултивитамини всеки ден. Това е особено полезно, особено ако не си ги набавяте от диетата си. Дефицита на витамин В, мед, йод и желязо допринасят за побеляването на косата.

4. Поддържайте се хидратирани през цялото време. Пиенето на вода е полезно за поддържането на тялото.

5. Избягвайте храни, които съдържат рафинирана захар.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *