Как храненето води до косопад и как да се предпазим

Косопадът е проблем, който тревожи и мъжете, и жените. Когато открием доказателствата по възглавницата, дрехите и сифона на мивката, се стряскаме и започваме да търсим решение. Истината обаче е, че можем да предотвратим косопада, още докато сме на масата.

hrana-kosopad

Стресът и неустойчивата ситуация в която живеем увеличават нивата на инсулина заради производството на кортизол. Оттам ни се ядат повече сладки храни и богати на въглехидрати. Заради кризата се храним лошо и ядем точно най- нездравословните продукти, защото са по- евтини от месото, плодовете и зеленчуците. Същото може да се получи, ако сме на много строга и ограничаваща диета.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Има пряка връзка между здравето на косата и храненето. Косъмът е изграден основно от протеини. Много често причината за косопада и отслабването на косата е неправилното хранене.

За да имаме здрава и красива коса е важно да ядем плодове и зеленчуци, защото са богати на витамини и минерали, hrani-za-kosaособено зеленчуците със зелени листа, броколи, домати, гъби, фасул и пр.

Желязото в червеното месо и спанака е фундаментално за доставянето на кислород в кожата на главата, пигментацията на цвета. Медта също е много важна – среща се в морските дарове, спанака и орехите. Също така е важен минерал за синтеза на меланина.

Цинкът, който се среща в месото и рибата, е полезен за растежа на косата. Сярата, която се съдържа в бялото месо и черния дроб, е важна, за да е здрава косата и да не е чуплива.

Зехтинът, черния шоколад, салвията и босилека са важни антиоксиданти, заради съдържанието на полифеноли и магнезий.

Рибата съдържа много протеини, а някои видове са особено богати на селен.

Важното е да комбинираме умело тези храни в дневното ни меню, но не трябва и да се тъпчем само с тях. Малко протеини, много зеленчуци и поне един плод на ден. Да се забравяме и по малко зехтин, който е антиоксидант.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *