Как запазите цвета на косата си по- дълго

Ако си боядисвате косата, със сигурност сте си дали сметка колко кратко трае цвета. Затова ви предлагаме няколко съвета как да го поддържате по- дълго време:

boqdisvane

МАКСИМУМ ЦВЯТ – МНОГО ЛЕСНО
Преди да отидете във фризьорския салон да се боядисате, може да направите няколко неща, за да поеме косата много по- добре боята. Мийте я с шампоани и балсами, които съдържат протеини и кератин. Известно е, че кератинът защитава косъма отвън и възстановява вътрешните наранявания, което се отразява и отвън.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК

Друг вариант е, преди да отидете да се боядисате е да не се миете през ден или два, за да могат естествените масла на косата да защитят скалпа и да фиксират по- добре цвета. След като се боядисате, не си мийте косата два или три дни.

ОЩЕ СЪВЕТИ
Избягвайте да си миете косата с много гореща вода, защото я наранява. Вземете си специален boq-za-kosaшампоан за боядисана коса и го използвайте при всяко миене. Ако не можете да се миете със студена вода, се изплакнете с възможно най- хладка вода. Правете го поне един- два пъти през седмицата. Така косата няма бързо да си изгуби цвета.

Въпреки че косата се уврежда от употребата на сешоар, преса или маша, боядисаната коса е още по- уязвима и се налага по- често да подновявате цвета. За да го избегнете, оставете косата си да се суши по естествен начин, а ако искате да се къдрите, използвайте ролки вместо маша.

Ако имате възможност, се боядисвайте при професионалист във фризьорски салон, вместо сами у дома, тъй като той ще знае какви продукти да използва.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *