Как да запазим за по- дълго цвета на косата

Ако сте от жените, които не спират да пробват различни неща върху косата си, или вече имате сиви косми, които да скриете, нека разгледаме няколко полезни съвета как да запазим цвета си.

boyadisvane-na-kosa

Точно след боядисването косата става блестяща и мека. Ако искате да я запазите за повече време, следвайте следните съвети.

БОЯДИСАЙТЕ СЕ В ПОДХОДЯЩИЯ МОМЕНТ

Изчакайте няколко дни след като си измиете косата, за да отидете на фризьор или да се боядисате у дома, тъй като естествените мазнини помагат на цвета да влезе в космите. Освен това, няма да раздразни скалпа, особено ако сме с чувствителна кожа.

Боята се отмива при всяко миене, затова внимавайте с миенето. Това се дължи на сулфатите, които се съдържат в шампоаните, или изберете такива, които не съдържат веществата.

„РЕСТАРТ 1 – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

boqdisana-kosa-recepti

Търсете продукти, които са подходящи за боядисана коса, които да предпазват от слънцето и от замърсяването, които водят до по- бързо изчезване на цвета. Избягвайте шампоаните, които съдържат сулфати и натриев хлорид.

Също така трябва да внимавате с различните процедури за поддържане на косата, при които се използват химически вещества, унищожават цвета на косата, изсушават я и ускоряват процеса на загуба на цвета.

Избягвайте миенето с много гореща вода, тъй като така цветът пада по- бързо. Преди да излезете от банята, измийте с хладка или студена вода, за да затворите кутикулата.

Поддържайте добре хидратирана косата, за да поддържате цвета по- дълго време.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *