Как да сушим косата по естествен начин

Жените обожават да експериментират с косите си – да ги подстригват, да ги боядисват, за изпробват нови прически. Повечето имат фанатично отношение към сешоарите и пресите, които могат да увредят безвъзвратно косата. Нека разгледаме как по естествен начин можем да изсушим косите си.

sushene-na-kosa

МИЕНЕТО

Трябва да използваме шампоан и балсам. Измийте добре и двете и изсушете косата колкото можете с ръце. Увийте косата в кърпа или стара памучна тениска. Никога не търкайте, тъй като това уврежда косата. Така ще премахнем водата, но косата няма да е напълно суха.

Разрешете косата с гребен със широки зъби, като започнете от корените нагоре. Сложете продукт, какъвто мислите, че е необходим – крем за ресане, серум. Разпределете добре по цялата коса, за да не стане мазна.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

ПОДГОТОВКАТА

Ако косата ви е права, оставяте я така, както е – добре сресана, с пътя на където желаете. Ако kosa-v-karpaкосата ви е къдрава, трябва да си изберете ролки , да направите плитки или малки кокчета, за да се оформи косата.

Косата съхне по- лесно, когато е пусната свободно – отнема 3- 4 часа. Докато, ако е захваната по някакъв начин, ще ви отнеме 6- 8 часа.

СУШЕНЕ НА КОСАТА

От този момент оставяме косата да съхне по естествен начин. Ако бързаме, можете да използвате сешоар, но със студена струя.

Може да ви отнеме повече време, отколкото ако се суши с топла струя, но пък няма да се увреди. Косата страда от топлината, с която се обработва, но поне сешоарите имат студен въздух.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *