Как да стимулираме растеж на косата

kosopad-meniu

Не е трудно да имаме здрава коса, без увреждания и с нормален растеж. Можем да го постигнем с много грижи и здравословни трикове, така че да имаме косата, за която мечтаем. Ето кои са най- добрите съвети за подхранване на косата, стимулиране на растежа й и поддържането й здрава.

– Избягвайте употребата на четки със зъби от естествен косъм на глиган или друг вид четки, които късат косата.

– Избягвайте да си правите прическа или да връзвате косата си, когато е мокра

– Не използвайте силни химически продукти за коса, като боя или обезцветители.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-hrana

– Използвайте честата употреба на маша, преса и сешоар или друг тип подобни топлинни уреди. Това е един от основните фактори за увреждане на косата и блокиране на растежа. Когато излагаме косата си на високи температури, започва да се изсушава, връхчетата цъфтят и растежът се спира или става много по- бавен.

– Хранете се здравословно, с много зеленчуци и плодове, богати на протеини. Неправилното хранене се отразява на косата, тъй като не може да приема достатъчно хранителни вещества. Сред най- препоръчителната храна за косата са: риба, яйца, зърна, кисело мляко, плодове и зеленчуци. Соята пък е полезна за растежа на косата.

– Подстригвайте връхчетата си поне веднъж на два месеца. Когато връхчетата са нацъфтели, косата изглежда безжизнена. По този начин се блокира растежа .

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *