Как да спрем ранното побеляване

Има мъже и жени, които съвсем млади започват да побеляват, което се отразява негативно на външния им вид, а може и да им се отрази психологически.

bqla-kosa

Предлагаме ви някои решения на проблема, като домашни рецепти, както и съвети относно храненето, за да се справите с белите коси.

Въпреки че е възможно генетично да е предопределено, че ще побелеете преждевременно, това не означава, че не можете да изпробвате някои рецепти, за да забавите максимално процеса. Белите коси могат да се дължат на дефицит на хранителни вещества или на лошо функциониране на орган.

Здравословно хранене. Да ядем не означава, че приемаме необходимите ни хранителни вещества, като витамини, минерали, полезни мазнини и др. В храненето ни не трябва да отсъстват плодове и зеленчуци, бобови култури, пълнозърнести култури, ядки, семена, яйца, риба и пр. Балансираното хранене е най- сигурният начин да не побелеете и да се предпазите от много болести.

„РЕСТАРТ“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЯЛА КОСА! ВИЖ ТУК:

razdelna-dieta

Намалете приема на сол. Според някои научни проучвания, появата на бели коси се свързва с прекалената консумация на сол или солени храни. Затова, първата стъпка е да приберете солницата от масата. Приемайте по малко сол, най- вече морска или хималайска. Има много подправки, които могат да направят храната много вкусна, без да има нужда изобщо от сол.

Пазете черния дроб и жлъчката. Според китайската народна медицина, белите коси са тясно свързани със здравето на черния дроб и жлъчката. Побеляването може да симптом, че има някакъв проблем. За да балансирате, може да пиете чай от глухарче, магарешки трън, болдо, артишок.

Люцерна. Растението ни предпазва от побеляване. Богато е на витамини А, В, Е и К, както и на минерали, като калций, желязо. Пречиства черния дроб, бъбреците, белите дробове.

Магданоз. Богат е на антиоксиданти, витамин С, желязо. Яжте го суров. Може да го добавяте към храната си. Може да го приемате и под формата на чай.

Масажи. Лесен начин да се предпазим от ранната поява на бели коси е като си правим масажи на скалпа, всеки ден. Не е необходимо на натискате силно, само леко притискайте.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *