Как да спрем омазняването на косата

Съществуват най – различни съвети за това как да предотвратим омазняването на косата. Някои от тях са страшно безсмислени, като например препоръката да я мием по – рядко. Всички знаем, че тогава тя ще стане още по – мазна и мръсна. Усилията ни по – скоро трябва да бъдат насочени към контрола на себумните жлези.

kosa-pricheski

Използвайте маски за коса – хубаво е тези маски да са по – леки, да не задушават косата и да я почистват добре. Точно затова трябва да спрете да използвате най – различни смеси, в които има зехтин или газ. Много ефективни са например лимоновия сок, киселото мляко, алоето, медът. Няма да сгрешите ако ги комбинирате с жълтък ( той между друготоmazna-kosa съдържа в себе си много витамини, и именно за това е изключително полезен).

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Виновни за омазняването могат да бъдат и някои съставки в шампоаните. Заменете ги с хума – от древни времена нашите баби са я използвали, и е един много добър помощник за мека и хубава коса.

Втривайте в косата си смес от няколко капки ябълков оцет с лъжичка сода бикарбонат. Разбърква се докато не се получи гъста каша. Содата абсорбира мазнината, оцета заздравява косъма и го прави по – мек. След като постоите така няколко минути изплакнете косата с хладка вода.

Изплаквайте косата с отвара от билки. Подходящи са копривата, розмаринът, полският хвощ, невенът, и т.н.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *